Velkommen > Samarbejdspartnere > Rider over bandet

Rider over bandet


En Rider lagt ud på kunstner/bandets website, er genialt for en tekniker eller andre at kunne orientere sig, inden der f. eks skal bookes udstyr hos en udlejer. Eller en inhouse tekniker på et lokalt spillested, der kan orientere sig om der skal lejes ekstra mikrofoner, andet udstyr ind til koncerten med pågældende kunstner/band.

En Rider kunne f. eks. være beskrevet med nedenfor følgende oplysninger.

1. Kanal 1. på mixer er instrumenttype/vokal med nævnt mikrofontype osv.

2. Benævn samlet antal mikrofontyper samt store som små mikrofonstativer med og uden swingarm, som kunstner/bandet ønsker sig til opsætning på en scene evt. sidst på Rider. Det gør på en Rider hurtigere for tekniker, eller dem der skal booke udstyr til kunstner/bandet, at få et overblik over det samlet forbrug af mikrofoner, stativer etc.

3. Benævn hvilke monitorsend på mixeren kunstner ønsker sig at være på. Det giver en bedre kommunikation imellem kunstner og tekniker, når kunstner ønsker sig noget mere eller mindre vokal, instrument i monitor over for tekniker.

4. Bruger kunstner/bandet trådløse mikrofoner, sørg for at opgive de frekvenser som kunstner/bandet bruger på Rideren. Har arrangøren booket yderligere et band, der skal spille i pausen for det andet band og omvendt. kan der komme meget i vejen  med frekvenser, hvis det andet band OGSÅ er bruger af trådløst udstyr med samme frekvenser. Eller har arrangøren i forvejen trådløst udstyr som skal bruges i løbet af arrangementet som konferencemikrofon. For god orden skyld, bør alt trådløst være slukket når andre bands er på.

En sceneplan over kunster/bandet er absolut heller ikke nogen dårlig idé

1. Har kunstner/band et website, kan man jo passende ligge sceneplanen ud på websiden.

2. Hvor meget sceneplads skal kunstner/bandet bruge. Tænk hermed også på PA-udstyr, monitor placering, lys, bagtæpper, etc.

3. Hvor meget strøm skal arrangør/spillestedet sørge for. F. eks. 1X16 Amp. osv.

4. Har kunstner/bandet bagtæppe med, kan arrangøren bedre have mulighed for at være opmærksomt på dette. Der er mange arrangementer hvor der i forvejen er sat bagtæpper op. Typisk ved firmasammenlægninger, hvor det nye firmanavn er opsat som bagtæppe bag scenen, så ALLE kan se hvad det nye firmanavn hedder. I sådan tilfælde er det ikke kunstner/bandet der er hovednavnet, der skal kunstner/bandet sørger for at de indbudte gæster samt hvis indbudt presse, får en god aften for det nye firma.

Hvad gjorde man sidst.

Spiller bandet ikke så tit, og er det mere for underholdningens skyld. er det en god idé at lave en plan over hvad man gjorde sidste gang bandet spillede.

Bandet kunne skrive hvem der er på hver mixerkanal, "hvor tæt stod du i forholde til mig" osv. Det gør det nemmere for husorkesteret/bandet næste gang der skal hul på til en sommerfest eller julefrokost. Samtidig kører bandet ikke sur "Nej sådan gjorde vi ikke sidste gang, det var forrige gang" Det er mange gange belastende for alle i bandet, hvor alle gerne vil fyrer et fedt job af, med de nye indøvede sange.

Copyright
TBL Sound Production

tblsound.dk - 2021 - Copyright TBL Sound Production
Home